Sfaturi culinare

#legume #sfaturi culinare #gatit #greseli in bucatarie # sfaturi gatit

Solutii pentru greseli in bucatarie

Daca nu stii cate minute trebuie sa prajesti usturoiul pentru a nu-l mai arde sau daca ai fiert pastele prea mult si au devenit lipicioase, aceste neplaceri pot fi uitate pentru totdeauna. Invata care sunt cele mai comune greseli in bucatarie si cum pot fi reparate.
 

Paste lipicioase
 

Pastele lipicioase sunt rezultatul unei fierberi prea indelungate sau a folosirii unei oale nepotrivite. Cand folosesti o oala mica, cantitatea de apa este mai mica in raport cu cantitatea de paste. Astfel, pastele scad temperatura de fierbere a apei, ajungand mai greu la punctul de fierbere. Pastele se lipsesc de fundul cratitei si devin lipicioase si gumoase.

Poti evita acest lucru folosind o oala cat mai mare. Umple-o pe trei sferturi, pune-o la fiert si cand incepe sa fiarba adauga pastele in ea, astfel incat acestea sa aiba suficient spatiu. Respecta indicatiile de pe pachet privind timpul de fierbere. Un ceas cu alarma in bucatarie iti este de folos.
 

Ingrediente taiate gresit
 

Nu trebuie doar sa stii cum sa tai alimentele, rondele, fire lungi etc. Este important sa ai si ustensilele potrivite. De exemplu, pentru taiat si feliat, foloseste un cutit cu lama lunga. Pentru a decoji si scoate semintele iti trebuie un cutit de mici dimensiuni. Nu taia ingredientele pe un tocator mic. Nu ai suficient loc, risti sa te tai la deget, masa este vraiste cu alimente imprastiate, pierzi timp si nu reusesti sa faci taietura dorita. Opteaza pentru un tocator cu sistem de antiderapare sau pune o carpa sub el.
 

Cutitele spalate in masina de spalat
 

Este recomandat sa speli cutitele manual. Lama acestora se loveste de vesela in timpul ciclului de spalare, iar in timp, se pot vedea semne ale distrugerii acesteia. In timpul uscarii, manerul cutitului poate avea si el de suferit.
 

Aluatul mixat exagerat de mult
 

Cand bati un aluat cu mixerul, nu exagera deoarece in felul acesta activezi glutenul din faina, o proteina care da preparatelor de patiserie o textura prea tare. Un astfel de aluat este potrivit pentru pizza, dar nu si pentru pateuri . Pentru placinte , framanta foarte putin aluatul, astfel incat sa se mai simta bucatelele de unt.
 

Tigaia
 

Daca pui ingredientele in tigaie inainte sa o incingi, acestea se vor lipi de ea. Incalzeste tigaia 1 minut, toarna uleiul, lasa-l putin si adauga ingredientele. In cazul tigailor antiaderente, poti adauga untul sau uleiul inainte sa aprinzi focul.


Sursa foto: adham-sh.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete