Sfaturi culinare

#retete sosuri #sos de caise #caise cu lamaie #sos lamaie

Sos de caise cu lamaie si rozmarin

Sosul de caise cu lamaie si rozmarin este o combinatie inedita de ingrediente care te va incanta. Este racoritor delicios, contine putine calorii si se prepara si foarte usor.

Ingrediente pentru sosul de caise cu lamaie si rozmarin:

  • 1 cana cu vin alb sec
  • 1 jumatate de cana de caise uscate
  • 2 frunze de dafin
  • 2 pere coapte, insa tari
  • coaja de la 3 lamai
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1 lingurita de rozmarin proaspat

Cum se prepara sosul de caise cu lamaie si rozmarin:

Amesteca intr-o cratita medie vinul cu caisele si frunzele de dafin, apoi pune-le fiert la foc mediu, pana cand se inmoaie putin caisele, aproximativ 10 minute.

Dupa ce au fiert, scoate caisele si lasa vinul in cratita. Taie piersicile sferturi si pune-le intr-un bol.

Amesteca perele cu coaja de lamaie si sucul de lamaie intr-un castron, apoi pune aceasta compozitie in tigaia cu vinul si las-o sa fiarba la foc mic, aproximativ 5-7 minute.

Adauga amestecul de pere peste caise si amesteca-le bine cu rozmarinul si scoate frunzele de dafin din el.

Cum se serveste sosul de caise cu lamaie si rozmarin:

Sosul de caise cu lamaie si rozmarin se serveste la temperatura camerei sau rece, decorat cu felii subtiri de lamaie.

Sursa foto: eatingwell.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului