Sfaturi culinare

#supa # supa de vara # retete supa

Supe usoare si gustoase de vara

Supele pot tine locul unui meniu intreg intr-o zi caniculara, cand nu ai pofta de mancare. Hranitoare si usor de digerat, supele pot fi servite reci sau calde, in functie de reteta. Foloseste legumele si condimentele verii pentru a prepara supe gustoase pentru intreaga familie.

Iata cateva retete de supe pe care le poti incerca in aceasta perioada:


Supa de porumb


Supa de porumb este un preparat pe baza de legume, inspirat din bucataria mexicana. Acest fel de mancare poate fi servit cu nachos.


Supa de rosii cu pesto


Daca vrei o supa care este buna atat rece, cat si calda, incearca o supa de rosii cu pesto. Acest fel de mancare iti va aduce aminte de preparatele mediteraneene. Serveste aceasta supa cu busuioc si smantana, simpla sau cu crutoane.


Supa de legume cu chimen


Supa de legume cu chimen este un fel de mancare cu verdeata si legume, fara carne. Hranitoare si sanatoasa, aceasta mancare poate fi facuta in mai putin de o ora si poate constitui o masa in sine.


Supa crema de usturoi


Amatorii de usturoi pot incerca sa prepare o supa crema bazata pe acest ingredient. Usturoiul este sanatos si poate constitui ingredientul de baza pentru o supa simpla, din ulei, smantana si legume. Supa crema de usturoi se serveste cu paine prajita.


Supa de mere


Un fel inedit de mancare este supa de mere. Acest preparat se face din numai 4 ingrediente: mere acrisoare, sare, oua si zahar. Supa de mere se serveste rece.


Supa marocana cu naut


Supa marocana cu naut este un preparat potrivit pentru momentele cand vrei sa incerci ceva diferit, diversificand meniul zilnic. Supa marocana se face pe baza de naut, curcuma, legume si coriandru.


Supa de conopida cu cheddar


Supa de conopida cu cheddar este un preparat cremos si hranitor, potrivit pentru pranz sau cina. Poti face aceasta supa in mai putin de o ora.

 

Supa de sfecla


Supa de sfecla este un preparat cremos si sanatos, pe care il poti servi cu smantana si hrean. Supa se face pe baza de legume si condimente.

Sursa foto: ameseatsflavors.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete