Vrei sa organizezi o masa pentru prietenii tai? Atunci nu trebuie sa ratezi deliciosii taietei chinezesti cu legume si pui, care se pregatesc foarte usor si sunt savurosi.
Ingrediente pentru taieteii cu legume si pui:
- 3-4 catei de usturoi
- ghimbir
- 3 linguri de sos de soia
- 2 piepti de pui
- 3 linguri de ulei de masline
- 30 g telina
- 1 morcov
- 2 ardei capia
- 3 cepe verzi
- 1 lingurita de curry
- 1 pachet de taietei
- sare
Cum se prepara taieteii cu legume si pui:
Pune puiul taiat fasii subtiri la marinat intr-un amestec de usturoi, ghimbir si o lingura de sos de soia, apoi acopera vasul cu o folie de aluminiu si pune-l la frigider pentru 20 de minute.
Pune 2 litri de apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba stinge focul si pune taieteii in ea si acopera oala cu capac si lasa-i 3 minute.
Intr-o tigaie, incinge uleiul de masline si prajeste putin puiul, aproximativ 3-4 minute.
Adauga peste pui telina, morcovul, ardeiul, ceapa verde taiate marunt si restul de sos de soia si mai lasa-le pe foc aproximativ 3 minute, dupa care asoneaza-le cu curry si sare, dupa gust.
Cum se servesc taieteii chinezesti cu legume si pui:
Taieteii cu legume si pui se servesc calzi, simpli, sau cu sos iute.
Sursa foto: chef-robert.net