Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #tava briose #utilizare tava briose

Tava pentru briose: La ce alte preparate o mai poti folosi?

Tava pentru briose este o ustensila extrem de versatila in bucatarie, chiar daca, la prima vedere, nu pare a avea vreo alta intrebuintare in afara de coacerea acestor prajiturele. Inventivitatea si imaginatia nu ne-au dat pace, iar dupa un brainstorming scurt, am identificat, pentru tine, cateva metode ingenioase de utilizare a acestei tavi pentru prepararea altor retete savuroase.


Fursecuri si biscuiti

Da frau liber imaginatiei si prepara cei mai gustosi si simpatici biscuiti, modelandu-i dupa formele perfect rotunde sau usor zimtate ale acestei tavi versatile. Indiferent ca sunt cu ciocolata, cu bomboane, fructe confiate sau cu alte bunataturi prin ele, prepararea acestor deserturi in tava de briose te scapa de grija de a da forme perfecte acestor prajiturele.


Inghetata

Tava de briose se poate transforma intr-o excelenta forma pentru diverse tipuri de inghetata. Indiferent ca o prepari dupa o reteta clasica, ca la carte, sau ca apelezi la "scurtaturi", inghetand smoothie-uri ori iaurturi, aceste deserturi reci sunt un deliciu pentru intreaga familie, iar copiii sunt cei mai incantati de formele lor mici si simpatice.


Oua Benedict, ochiuri sau mini-omleta

Indiferent ca iti plac ouale prajite ochiuri, fierte in apa, in stil Benedict, sau amestecate cu alte ingrediente, in omlete delicioase, tava pentru briose iti poate deservi pentru oricare dintre aceste retete.

Pentru oua Benedict, trebuie sa pui 2 linguri de apa in fiecare forma, iar pentru ochiuri sau omleta, cate un strop de ulei. Formele mignione ale omletelor sunt simpatice si foarte cochete in farfurie, devenind o metoda interesanta de prezentare atunci cand ai musafiri si vrei sa le servesti ca aperitive.


Miniquiche sau minipizza

Quiche-ul si pizza se pot prepara si in cantitati si forme mai mici, oferindu-le un aspect mai aparte, daca le coci in formele din tava pentru briose. Sunt la fel de delicioase ca atunci cand le prepari la dimensiuni normale, dar mai atragatoare.


Minitarte cu fructe

Planuiesti de ceva timp sa prepari niste tarte cu fructe, dar nu ai reusit inca sa-ti cumperi formele necesare pentru acestea? Nici nu este nevoie, intrucat tava pentru briose iti serveste la fel de bine in acest scop. Creeaza aluat de tarte, modeleaza interiorul formelor din tava cu el si toarna in ele amestecuri de fructe delicioase si savuroase de sezon.



Sursa foto: thegourmandmom.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare