Sfaturi culinare

# sfaturi gatit #gatit #sfaturi culinare

Ti-ai propus sa gatesti mai mult in 2020? Trucuri care-ti vor face sarcina mai usoara

Ti-ai propus sa gatesti mai mult in 2020? Foarte bine. Inseamna ca de acum inainte vei manca mai sanatos si vei cheltui mai putin decat atunci cand iesi sa iei cina in oras sau comanzi mancare pentru acasa. Ca misiunea sa fie cat mai usoara, pune in aplicare urmatoarele trucuri care vor transforma gatitul intr-o experienta cu adevarat placuta.

Planifica cumparaturile in avans

La final de saptamana, cand ai putin timp liber, stabileste meniul pentru urmatoarea saptamana, apoi fa lista de cumparaturi. Acest obicei te ajuta sa te organizezi eficient si sa te misti rapid printre rafturile magazinelor, atunci cand mergi sa iti procuri toate cele necesare. Un drum la magazin, inseamna sa cumperi tot ce iti este necesar pentru a gati acasa, in urmatoarea saptamana.

Pregateste-ti ingredientele

Odata ce ai cumparat toate ingredientele necesare, incearca sa iti usurezi munca pentru restul zilelor, in timpul liber pe care il ai in weekend. Atunci, poti sa iti pregatesti cu grija ingredientele pentru meniurile din timpul saptamanii, astfel incat sa scurtezi timpul de preparare in serile din timpul saptamanii, cand ajungi tarziu acasa.

Comanda online ingredientele

Uneori, cea mai complicata treaba pentru a prepara mancarea acasa este chiar achizitionarea ingredientelor. Din fericire, exista multe servicii online prin intermediul carora poti comanda tot ce ai nevoie. Odata ce produsele necesare ti-au fost aduse la usa, efortul pentru a gati acasa o mancarea calda si sanatoasa este mult mai mic.

Inarmeaza-te cu ustensilele si echipamentele potrivite

Atunci cand ai cele mai usor de folosit echipamente de bucatarie, mixere, roboti si alte gadgeturi, cand folosesti cutite de buna calitate si recipiente care te ajuta sa gatesti rapid si bine, timpul petrecut in bucatarie este placut. Daca te-ai hotarat sa gatesti mai mult incepand din 2020, acum este momentul sa faci mici investitii pentru a-ti face munca mai usoara la acest capitol.

Invata retete usoare

Cele mai usoare retete sunt cele care presupun gatitul mancarii folosind doar o cratita sau preparatele la cuptor. Exista multe astfel de preparate, usoare si sanatoase. Nimeni nu isi doreste ca la finalul cinei, bucataria sa fie ravasita si in ghiuveta sa existe un munte de cratiti si tigai care asteapta sa fie spalate.

Cumpara mixuri de condimente si sosuri

Mixurile de condimente si sosuri gata preparate pe care le poti achizitiona din magazine, adauga savoare preparatelor si te ajuta sa diversifici felurile de mancare pe care le pregatesti pentru cina. Cu ajutorul acestora chiar si cele mai simple preparate, cum ar fi un piept de pui la cuptor, se pot transforma in adevarate opere de arta culinara.

Gateste in cantitati mai mari

Gateste o data si mananca din preparatul respectiv de doua ori. In functie de cati membri are familia ta, poti prepara mancarea in cantitati mai mari, pentru a manca din acelasi fel doua zile pe saptamana. Ceea ce nu se mananca poate fi de asemenea refolosit pentru a face alt fel de mancare pentru cina din ziua urmatoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare