Exista mai multe metode de reincalzire a cartofilor prajiti. Dintre acestea, una nu este deloc recomandata, iar doua te ajuta sa dai textura dorita cartofilor.
O metoda la indemana, pe care multi o folosesc, este incalzirea in cuptorul cu microunde. Este cea mai simpla metoda, insa cartofii isi pierd textura aceea specifica.
Doua metode de reincalzire a cartofilor, pe care sa le incerci
O metoda simpla de reincalzire a cartofilor este in cuptorul clasic. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si asaza cartofii unii langa altii, astfel incat sa nu se atinga intre ei. Prin coacere, umezeala in exces se evapora si formeaza o crusta crocanta. Timpul de coacere difera in functie de cantitate, dimensiunile cartofilor si tipul de cuptor. Prin urmare verifica-i la fiecare 2-3 minute pentru a nu se arde.
O alta metoda de reincalzire a cartofilor este folosirea unui aparat de facut gofre sau a unui sanwich maker. Incalzese aparatul la cea mai mare temperatura. Adauga o mana de cartofi si inchide aparatul. Cand acestia sunt gata vor prinde o crusta maro-aurie. Nu vor mai avea aceeasi forma, ci una de gofre, insa gustul va fi demential!
O metoda de reincalzire pe care sa NU o incerci niciodata!
Nu repraji cartofii niciodata! Prin cea de-a doua prajire, cartofii absorb si mai multa grasime si devin extrem de calorici, dar pot pica greu si la stomac. De asemenea, prin prajire se elimina toxine din grasime care intra in cartofi, acestia devenind de trei ori mai toxici decat cei prajiti initial, deoarece absorb mult ulei.
Sursa foto: pexels.com