Sfaturi culinare

#preparare mancaruri #oale #cratite #ustensile de bucatarie #ustensile de gatit

Topul ustensilelor de care orice gospodina are nevoie in bucatarie, pentru prepararea delicateselor de Paste

Pastele este tot mai aproape. In curand vom simti din nou mirosul cozonacilor proaspat scosi din cuptor, al sarmalelor, drobului, fripturii de miel, si nu numai. Pe langa ingredientele necesare in prepararea retetelor favorite, gospodinele au nevoie si de ustensile de calitate. Doar in acest fel preparatele vor iesi exceptionale.

Iata asadar care sunt ustensilele ce nu trebuie sa lipseasca din nicio gospodarie!

Set de oale din inox

Oalele din inox sunt indispensabile in orice bucatarie, indiferent ca este vorba despre pregatirea preparatelor traditionale sau ale mancarurilor de zi cu zi. Un set complet de oale, format din 19 piese, de care oricine are nevoie in casa, costa doar 399 de lei. Oalele sunt fabricate din otel inoxidabil, au suprafete lucioase atat in interior cat si exterior si manere din inox. Pe langa oalele de diferite dimensiuni, setul mai cuprinde o tigaie, un accesoriu pentru aburi, un cos de prajire cu maner, doi suporti bachelita si trei accesorii pentru bucatarie precum un polonic si spatule.

Aparat de facut sarmale

Cine nu adora sarmalele, indiferent ca sunt facute in foi de varza sau in foi de vita-de-vie. Daca te numeri printre persoanele care isi doresc ca sarmalele sa arate perfect si sa aiba aceeasi dimensiune iti recomandam aparatul de facut sarmale. Aparatul este ideal pentru orice gospodina care doreste sa gateasca sarmale perfecte si sa nu petreaca foarte mult timp impaturindu-le! Un astfel de aparat costa doar 33 de lei.

Aparatul de facut sarmale este foarte simplu de folosit. Trebuie doar sa asezi frunza de varza sau de vita-de-vie in mijloc, apoi apoi sa asezi carnea in mijlocul frunzei si sa culisezi manerul aparatului pana in capatul opus. Simplu, nu?

Pachet pentru pasca si cozonaci

Pasca si cozonacii nu terbuie sa lipseasca de pe mesele romanilor. Aceste preparate traditionale constituie desertul ideal pentru masa de Paste. Setul pentru prajituri contine trei tavi de copt de diferite dimensiuni si o masina pentru macinat nucile. Tavile cu baza detasabila sunt mult mai usor de intrebuintat decat cele normale. Acestea sunt ideale si pentru prepararea torturilor preferate. Un astfel de set costa 79 de lei.

Feliator reglabil pentru blaturi

Daca vrei sa obtii torturi perfecte atunci, cu siguranta, ai nevoie de un feliator. Acesta te ajuta sa obtii felii perfecte de blat. Feliatorul reglabil este fabricat din otel inoxidabil iar taierea va fi rapida si precisa. In plus se poate spala foarte usor in masina de spalat vase. Feliatorul costa doar 48 de lei.

Sursa foto: maxpixel.freegreatpicture.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete