Sfaturi culinare

#cheesecake #sfaturi culinare #trucuri cheesecake

Trucuri pentru un cheesecake perfect

Cheesecake-ul pare o prajitura foarte simplu si usor de preparat, mai ales ca ideea principala a retetei consta, pana la urma, in mixarea mai multor tipuri de branza si a unor fructe. Insa pentru a obtine textura cremoasa, catifelata si pufoasa a fiecarei felii de cheesecake, este important sa tii cont de cateva trucuri sfinte in prepararea acestei prajituri cu branza!


Renunta la mixer in favoarea spatulei!

Foloseste mixerul doar pentru oua, daca este cazul, insa renunta sa amesteci ingredientele pentru prajitura cu acesta, intrucat va patrunde prea mult aer in aluat. Risti ca, dupa coacere, prajitura sa se crape atat deasupra, cat si atunci cand o tai.

Inlocuieste mixerul cu o spatula sau lingura. Incorporeaza usor ingredientele uscate si amesteca apoi doar de jos in sus, pentru a pastra consistenta aluatului de branza. In acest fel, prajitura iese mai pufoasa.


Coace cheesecake-ul in forma sau tava detasabila!

In cazul in care faci un cheesecake cu preparare la cuptor, asigura-te ca forma in care il pui este detasabila, pentru a nu fi nevoita sa rastorni apoi prajitura pe platou, intrucat este foarte frageda si se rupe. Forma de tort este ideala pentru coacerea acestei prajituri.


Pune foaie de copt pe fundul tavii!

Nu incerca sa ungi tava cu ulei, unt sau sa presari faina pe fundul ei, inainte de a pune aluatul in ea.

Cheesecake-ul nu este o prajitura obisnuita. Aluatul acesteia este cremos, fragil si sensibil, iar cel mai bine se coace si se evita arderea la fund cu ajutorul hartiei de copt. In plus, aceasta te ajuta si sa o scoti mai usor din tava, in cazul in care nu ai o forma detasabila.


Coace cheesecake-ul la foc mic!

Pentru a evita craparea suprafetei sau ca prajitura se se prinda la fund inainte de a fi gata, este indicat sa lasi cheesecake-ul sa se faca, la cuptor, la foc mic, pentru o perioada mai lunga de timp. In acest fel, caldura patrunde in intreaga prajitura, fara riscul arderii.

Inchide focul prajiturii in momentul in care marginile sunt ferme, iar mijlocul cheesecake-ului nu este complet facut (tremura). Lasa tava in cuptor, cu usa intredeschisa, aproximativ o ora. Acest truc ajuta la prepararea treptata a mijlocului cheesecake-ului si la evitara "lasarii" lui, efect care are tendinta sa apara atunci cand se face trecerea brusca de la o temperatura la alta.

Sursa foto: holidayscentral.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului