Sfaturi culinare

#retete gratar #retete #sfaturi culinare #gratar #preparate la gratar

Tu ai prepara asa ceva? Mancaruri neobisnuite la gratar

Te-ai gandit vreodata sa incerci un toast cu piersici la gratar? Vara este anotimpul ideal pentru a incerca retete inedite la gratar. Experimenteaza si descopera gusturi fantastice in ingrediente pe care nu te-ai fi gandit niciodata sa le faci la gratar.

Toast cu piersici

Unge cateva felii de paine cu crema de branza si gem, apoi fa-le sandwich. Amesteca oua, lapte, smantana, vanilie, coaja de portocala si sare intr-un castron. Da sandwich-urile prin compozitie si lasa-le cam 20 de minute pentru a se patrunde bine. Unge cateva bucatele de piersici cu ulei si pune-le pe gratarul incins impreuna cu painea. Serveste sandwichurile cu fructele la gratar.

Chiftelute condimentate

Pregateste niste carne de chiftele, modeleaza-le si apoi inveleste fiecare chiftea intr-o fasie de bacon. Fixeaza cu o scobitoare. Amesteca niste zahar brun cu piper cayenne si presara peste chiftele. Da chiftelele la gratar, astfel incat sa se faca la caldura indirecta. Serveste chiftelele cu un sos din jeleu de struguri amestecat cu sos barbeque.

Salata mediteraneana la gratar

Fierbe cativa cartofi, usuca-i si taie-i in jumatate. Unge cu ulei niste dovlecel, sparanghel si o ridiche, apoi da-le cu sare si piper. Pune toate legumele pe gratarul incins. Serveste legumele cu busuioc proaspat, rosii cherry, ricotta si un dressing din ulei de masline extravirgin si otet balsamic.

Banane la gratar

Taie cateva banane cu coaja in jumatate. Da-le la capat cu miere si zahar brun. Lasa-le pe gratar 2 minute, sa se caramelizeze. Scoate-le, indeparteaza coaja si serveste-le. Le poti manca simple sau cu frisca, nutella, biscuiti graham, nuci tocate etc.

Peste impachetat

Alege un file de peste si fa-l pe gratar in hartie de pergament. Inainte sa-l impachetezi poti adauga dovlecei, ciuperci, niste vin alb si ulei de masline.

Branza haloumi

Taie cateva felii de branza haloumi, unge-le cu ulei de masline si lasa-le pe gratar pana devin aurii. Stoarce niste suc de lamaie peste ele si serveste-le impreuna cu busuioc si rosii.

Frigarui de fructe

Fa cateva frigarui dintr-un amestec de fructe. Poti prinde pe bete banane, kiwi, struguri, mere, caise etc.

Foto: delish.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului