Sfaturi culinare

# retete in postul pastelui #idei de retete #maicute #postul pastelui #retete de post #retete

Tu ce mananci in Postul Pastelui? Sfaturi si idei de la maicute

Postul Pastelui este o perioada dificila pentru cei care postesc. Este o perioada in care se renunta complet la preparate din carne si de provenienta animalam si adesea suntem in pana de idei in momentul in care trebuie sa decidem ce mancare sa preparam.

 

Maicutele de la manastiri respacta cu strictete Postul Pastelui si gatesc in permanenta mancaruri sanatoase. Daca nu stii ce sa prepari maicutele iti dau cateva sfaturi de care sa tii cont, pentru a face aceste zile mai usoare.

Trebuie sa stii ca maicutele respecta toate dezlegarile din timpul Postului. Astfel, in zilele in care este dezlegare la peste acestea consuma mult peste, simplu, sau cu garnituri de legume. De asemenea, uleiul se consuma cu multa chibzuinta in post, fiind zile in care mancarea se face fara ulei.

La manastire nu exista zi in care sa nu se consume ciorba sau supa de legume. Acestea sunt facute cu fasole, ciuperci, morcovi sau cartofi. De asemenea, se consuma mancare de cartofi, fasole, ciuperci sau tocanite. Maicutele consuma si orez, simplu sau cu legume. Tot in aceasta perioada maicutele consuma zacusca pe care o pregatesc inca de toamna.

Daca vremea este favorabila, maicutele profita din plin de beneficiile legumelor de sezon precum: spanac, leurda, untisor, loboda si urzici. Din acestea se realizeaza mancaruri sau salate.

La desert se servesc compoturi, dar si mere si struguri pastrati in beci de toamna trecuta. Se mai consuma gogosi de post si placinte cu nuca, gem si mere. De asemenea, maicutele consuma mere coapte, umplute cu nuca si indulcite cu miere. Se mai consuma taitei tavaliti prin nuca si indulciti cu miere.

Sursa foto: pexeles.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului