Sfaturi culinare

#euri #carne cancerigena #cumparare carne #carne #cancer

Tu stii sa cumperi carnea? Iata cum o poti depista pe cea cancerigena

Atunci cand mergi la magazin sa cumperi carne, trebuie sa fii foarte atent la ingredientele inscrise pe eticheta. Inclusiv la scrisul minuscul, care ascunde de cele mai multe ori informatii esentiale.

Indiferent ca optezi pentru carnati, salam sau alte mezeluri, fereste-te in special de produsele a caror eticheta este marcata cu MSM. Acest lucru inseamna carne procesata mecanic. Aceasta procesare se face cu o masina de tocat care marunteste si oasele. In oase se gasesc cele mai mari depozite de antibiotice, hormoni, metale grele si alte otravuri pe care animalul le-a consumat pe parcursul vietii.

Evita si produsele ce contin emulgator de nitrit. Acesta fiind insemnat sub denumirea de E249, E250, E251 si E252. Acestia sunt daunatori intrucat aminoacizii din carne produc un compus cancerigen numit nitrosamina, potrivit realitatea.net.

Carnatii, cremwurstii, salamul si pateul contin polifosfati marcati cu E451, E452, E453. Acesti polifosfati sunt toxici si pot duce la mutatii genetice.

Fii foarte atent si evita consumul produselor care contin E407, compus cancerigen ce duce la aparitia cancerului la colon.

Sursa foto: spruillbros.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului