Urda este un adevarat concentrat proteic, fara grasimi, care ajuta la accelerarea arderii grasimilor. Desi este ignorata de multe persoane aceasta branza este o adevarata mina de aur pentru organism.
Urda este preparata din zerul care ramane dupa prepararea branzei telemea sau a cascavalului ori a casului. Astfel, zerul ramas contine doar proteine si fara grasime. Acesta se fierbe si rezulta urda.
Este proteina ideala pe care sa o servesti la micul dejun, dupa un antrenament sau chiar la masa principala. 100g de urda contine doar 136 calorii si 18g de proteine.
Cum poti face urda mai gustoasa
Pentru multi urda este fara gust si inecacioasa. Nu si daca ii adaugi condimente si marar. Adauga in robotul de bucatarie 500g de urda, o legatura de marar (spalat si curatat), putina sare, piper, boia si orice alte condimente doresti. Mixeaza totul bine si va rezulta o crema de branza pufoasa si delicioasa.
Sursa foto: bacaniarod.ro