Sfaturi culinare

#ustensile #ustensile bucatarie #alegere ustensile bucatarie

Ustensile de bucatarie ce nu trebuie sa lipseasca niciunei gospodine

Cand vine vorba despre pregatirea mesei pentru familie si la diverse ocazii, cunosti si tu acel sentiment ca “iti lipseste ceva”. Ori de cate ori mergi la cumparaturi, treci pe langa acel produs, spui ca nu iti este folositor, apoi, in momentele in care aveai cu adevarata nevoie iti spui “era bine daca il cumparam”.

Ca tine, multi dintre cei pasionati de gatit au trecut prin astfel de situatii, de aceea, credem ca este foarte important sa iti prezentam cateva ustensile de bucatarie care nu trebuie sa iti lipseasca.

In primul rand, un termometru pentru cuptor. Acesta este foarte potrivit pentru a fi sigura ca s-a gatit corect puiul intreg, cel pe sticla sau chiar purcelusul de lapte. In plus, acest accesoriu practic in bucatarie iti va fi de folos si pentru momentele in care va trebui sa faci ceva dulce, precum un blat de tort sau o crema de zahar ars.

Si pentru ca tot vorbim despre dulciuri, nu putem omite si alte ustensile cofetarie care ti-ar putea fi utile: forme pentru tarte si torturi, pos de ornat, cutit pentru tort, spatula de intins crema si multe altele. Spre exemplu, pe HappyMax.ro vei gasi o gama larga de accesorii destinate produselor de cofetarie si patiserie realizate in casa, ce nu iti vor usura doar munca, dar te vor provoca sa fii si mai creativa in realizarea prajiturilor preferate, activitate in care pot fi inclusi si cei mici.

Daca cei mici sunt mofturosi, insa le place sa manance diverse produse de patiserie, tot pe site vei gasi o multime de accesorii foarte utile. Spre exemplu, din gama ustensile patiserie pentru acasa nu trebuie sa iti lipseasca: forme si matrite pentru copt, decupatoare si cuttere pentru patiserie sau diversele suporturi de ornare si decorare pentru produsele realizate din aluat.

Dulciuri, dulciuri, insa mai trebuie sa mancam si sanatos. Si cum o supa sau o ciorba este binevenita, intotdeauna trebuie sa ai la indemana ustensile sau accesorii pentru gatit utile: un polonic, o razatoare de bucatarie sau un tel mecanic si, nu in ultimul rand, pentru pachetelul de pranz, diversele caserole. Daca iti place sa pregatesti chiftele marinate, acum poti sa eficientizezi procesul cu setul de forme pentru chiftele umplute. Daca preferi salatele racoroase de vara, o razatoare de tip mandolina, 4 in 1, este ideala pentru a marunti rapid rosii, branza, ceapa sau ardei.

Am vorbit mult despre ustensilele de bucatarie, asa ca a venit momentul sa punem accentul si pe decoratiuni. Fie ca vrei sa colorezi masa pentru ca mofturosii tai sa manance sanatos, fie ca vrei sa ii oferi spatiului de gatit o alura moderna, dar organizata, nu ar trebui sa iti lipseasca urmatoarele decoratiuni bucatarie: o oliviera creata in stilul traditional, un platou cu etaje pentru fructe sau produse de patiserie, setul pentru servirea oualor fierte, fete de masa si huse de scaune colorate.

Nu uita: bucataria poate deveni locul tău preferat, doar atunci cand ai accesoriile si ustensilele de potrivite. Fie ca vrei sa scapi de stres, fie ca vrei sa iti pui in practica ideile culinare, ca totul sa iasa perfect, rapid si pe placul tuturor, fa-ti o lista cu toate produsele de care ai nevoie si creaza meniuri delicioase pentru cei dragi, inclusiv pe placul mofturosilor. Spor la gatit!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului