Sfaturi culinare

#porti deschise #magiun #magiun topoloveni #ziua portilor dechise #fabrica de magiun

Ziua Portilor Deschise la Fabrica de Magiun Topoloveni

Compania SONIMPEX SERV COM, producatorul Magiunului de prune Topoloveni si furnizor al Casei Regale a Romaniei, organizeaza vineri, 7 septembrie 2012, incepand cu ora 12.00, la sediul de producţie din oraşul Topoloveni, str. Maximilian Popovici, nr. 56, jud. Argeş, evenimentul anual Ziua Portilor Deschise.
 

Devenita deja tradiţionala, Ziua Portilor Deschise – aceasta veritabila sarbatoare a magiunului de prune romanesc – prilejuieşte intalnirea producatorului cu cei mai fideli consumatori ai sai, cu jurnaliştii interesaţi şi cu invitaţi de seama, care apreciaza produsele obtinute la fabrica SONIMPEX SERV COM de la Topoloveni. De asemenea, evenimentul doreste sa incurajeze transparenţa şi calitatea in industria alimentara, inovarea in spiritul gastronomiei traditionale autentice şi verticalitatea producatorilor in era aditivilor alimentari.

La editia din acest an a Zilei Portilor Deschise, compania producatoare si pastratoare a traditiei Magiunului de prune Topoloveni aniverseaza 10 ani de la producerea primei sarje de magiun de prune, dupa achiziţionarea in 2001 a vechii Fabrici de Magiun Topoloveni de catre SONIMPEX SERV COM, si prima recunoastere a calitatilor acestui produs: premiul de excelenta ”Marca de Aur”, acordat de Uniunea Nationala a Industriasilor din Romania (U.G.I.R.), cu ocazia Salonului National de Conserve din 29 octombrie – 1 noiembrie 2002, unde toti procesatorii romani din aceasta industie si-au prezentat produsele spre degustare, iar castigatorul a fost declarat ”marca de aur”. La nici 10 ani de la aceasta recunoastere nationala, tot in urma degustarilor, Magiunului de prune Topoloveni i-a fost premiat in doi ani consecutiv (2010 si 2011) ”gustul superior” de catre Institutul International pentru Gust si Calitate Bruxelles (ITQI), iar traditionalitatea, calitatile nutritionale si reteta atestata din 1914 au stat la baza obtinerii in 2011 a Indicatiei Geografice Protejate la nivel european.


Pentru ca evenimentul Ziua Portilor Deschise la Fabrica de Magiun Topoloveni se doreste a fi un regal al bunului gust, participantii vor avea ocazia sa deguste toate specialitatile obtinute la Fabrica de magiun Topoloveni (magiun de prune, zacusca de vinete, dulceturi din fructe, petale de flori si legume – toate 100% naturale, fara zahar adaugat, fara aditivi, fara conservanti), sa achizitioneze produse la pret de producator şi sa viziteze interiorul fabricii in timp ce se prepara ediţia din acest an a Magiunului de prune Topoloveni.

Atmosfera de buna dispozitie va fi intretinuta de cantautorul Ion Popa, ”parintele” imnului Magiunului de Topoloveni.

***

Persoanelor din Bucuresti, interesate sa participe la eveniment, li se asigura transport gratuit (tur-retur). Informatii la tel. 0733.011.253 sau e-mail adinasava3@gmail.com.

***


Despre Magiunul de prune Topoloveni


Datorita procedeului traditional de preparare, Magiunul de prune Topoloveni a fost certificat de catre Institutul de Cercetari Alimentare (ICA) drept aliment functional, intrucat are un continut bogat in fibre alimentare (27,97%) şi substanţe pectice naturale (20,35%).

Domnul prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul ICA, recomanda Magiunul de prune Topoloveni ca pe un dulce sanatos, cu efecte benefice asupra sanatatii:

*oaselor, fiind indicat copiilor, adolescentilor, femeilor pre– si postmenopauzale, barbatilor, batranilor, datorita continutului de bor (3,5mg/100 gr) care previne aparitia osteoporozei, faciliteaza asimilarea calciului, magneziului si a vitaminei D, elemente foarte importante pentru sanatatea sistemului osos;

*dintilor, datorita continutului de xylitol natural, care previne aparitia cariilor, opreste demineralizarea dintilor (nu permite aderarea placii la dinti) si chiar remineralizeaza dintii atunci cand exista deja carii formate;

*sistemului imunitar, prin cresterea rezistentei la infectiile virale si bacteriene;

*sistemului nervos si muscular, datorita aportului natural ridicat de potasiu, magneziu, glucide naturale, antioxidanti;

*are efect antistres, intareste mecanismele naturale de adaptare la stres si previne aparitia oboselii cronice;

*stimuleaza procesele naturale de detoxifiere, previne imbatranirea precoce, are efect anti-aging oferind stralucire si tinerete tenului;

*este energizant general al organismului, prin furnizarea de combustibil gata de utilizat de catre creier, muschi, alte organe vitale;

*ajuta la buna functionare a pancreasului, datorita continutului de xylitol natural;

*previne aparitia diabetului de tip 2 (datorita indicelui glicemic scazut, 39/100 gr), a aterosclerozei, a bolilor cardio-vasculare, a bolilor vasculare cerebrale, a unor tipuri de cancer (in special a cancerului de colon), a bolilor Parkinson si Alzheimer;

*este indicat in curele de slabire, datorita valorii energetice scazute (214 Kcal/100 gr) si aportului de vitamine si minerale care ofera organismului necesarul zilnic de vitamine si minerale NATURALE.


Despre Sonimpex Serv Com SRL


Compania SONIMPEX SERV COM este singurul producator roman din domeniul prelucrarii si conservarii fructelor fara zahar adaugat, fara aditivi alimentari si fara agenti de conservare. Tehnologia de preparare folosita de Fabrica SONIMPEX SERV COM de la Topoloveni din 1914 (sistem bain-marie, in cazane cu pereti dubli, prin care circula abur, iar produsul se prepara la temperaturi controlate, menajante, de 68-70 de grade Celsius, timp de 12-14 ore), desi costisitoare, confera produselor finite avantajul neperisabilitatii, astfel ca nu au nevoie de conservanti sau aditivi pentru pastrare, ramanand 100% naturale.

Calitatea produselor companiei SONIMPEX SERV COM este apreciata in strainatate si recompensata cu: Indicatia Geografica Protejata a Comisiei Europene (2011) pentru produsul traditional romanesc ”Magiun de prune Topoloveni”, ”Superior Taste Award” 2010 (ITQI) pentru ”Magiun de prune Topoloveni”, ”Superior Taste Award” 2011 (ITQI) pentru ”Magiun de prune Topoloveni” si ”Dulceata de cirese negre Topoloveana fara zahar adaugat si fara conservanti” si ”Superior Taste Award” 2012 (ITQI) pentru dulceturile ”Topoloveana” din afine ecologice, catina si prune cu migdale dulci, fara zahar adaugat si fara conservanti.

Compania SONIMPEX SERV COM este detinatoare a certificatului de „cod NATO de agent economic” si furnizor al Casei Regale a Romaniei pentru toate produsele sale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului