Sosurile condimenteaza si dau gust mancarii de post. Pot fi folosite impreuna cu legume, paste fara ou, orez, verdeata etc. Iata in continuare 5 sosuri de post.
Sos de usturoi si rosii
Sosul de usturoi si rosii este folosit de obicei la preparatele din carne. Cu toate acestea, il poti servi pe post de aperitiv, cu cruditati, in perioada postului, fiind picant si sarat. Foloseste rosii proaspete si lamaie pentru un sos de post servit proaspat.
Sos de ciuperci
Sosul de ciuperci poate fi servit cu o portie de legume facute pe gratar sau la cuptor. De asemenea, il poti folosi pentru orez. Hranitor si usor de facut, sosul de ciuperci poate fi pregatit cu soia in perioada de post sau cu margarina in restul perioadelor.
Maioneza pe baza de cartofi
Maioneza poate fi pregatita si in varianta de post, fara ou, folosind cartofi, ulei, lamaie si mustar. O poti servi ca sos la felurile principale de post, salate si alte preparate.
Sos de rosii
Sosul de rosii este unul dintre sosurile comune in bucatarie, putand fi pregatit cu ingrediente foarte diversificate. In post, un astfel de sos iti poate fi de ajutor la mancarurile din legume la cuptor , orez, piureuri, paste fara ou etc. Foloseste verdeata de primavara si mirodenii pentru un sos pe gustul intregii familii. //retete.acasa.ro/sosuri/sos-de-rosii-149885.html
Sos cu tofu
Sosul cu tofu este un preparat potrivit pentru spaghetele care nu sunt pe baza de ou. Pentru a-l pregati vei avea nevoie de ierburi aromatice precum busuioc, cimbru, oregano.