Sosuri

#retete sosuri #sos #chutney #rosii verzi #reosii

Chutney de rosii verzi

Chutney de rosii verzi este un sos consistent, ideal pentru mancarurile din carne la cuptor. Se prepara usor, este aromat si gustos.


Ingrediente pentru chutney de rosii verzi

  • 1 kg patlagele taiate in cubulete
  • 300 grame zahar brun
  • 2 cepe rosii tocate
  • 200 grame stafide
  • 200 ml otet balsamic
  • 20 grame ghimbir
  • 10 grame seminte de mustar
  • 1 lingurita fulgi de ardei
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1/2 lingurita cuisoare
  • 1 baton de scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper


Cum se prepara chutney de rosii verzi

Intr-o cratita mare, amesteca toate ingredientele si lasa pe foc pana cand da in clocot. Da apoi focul mai mic, acopera cu un capac si lasa pe foc timp de 45 de minute.

Amesteca din cand in cand si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Cand chutney-ul este gata, transfera in borcane sterilizate si inchide ermetic.

Adauga apoi borcanele intr-o cratita cu apa fierbinte si mai fierbe timp de 20 de minute. Scoate-le apoi pe un tocator si acopera-le cu prosoape. Lasa-le sa se raceasca complet.


Cum se serveste chutney de rosii verzi

Chutney de rosii verzi se serveste la diverse preparate din carne.

Sursa foto: simplyrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete