Aioli este un sos frantuzesc, aromat, asemanator maionezei. Merge de minune alaturi de clasicii cartofi prajiti sau de preparatele la gratar. In plus, acest sos te poate scoate din incurcatura atunci cand nu ai timp sa prepari o salata pe care sa o servesti alaturi de preparatele la gratar.

Ingrediente pentru sosul Aioli

  • 2 galbenusuri de ou
  • 300 ml ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • sare grunjoasa
  • piper
  • cateva frunze de ierburi aromate, proaspete (patrunjel, busuioc, menta sau coriandru)

Cum se prepara sosul Aioli

Prepara o maioneza din galbenusurile de ou, amestecate cu mustarul. Toarna uleiul treptat, iar la final adauga zeama de lamaie.

Separat, intr-un mojar adauga usturoiul, verdeturile si sarea grunjoasa. Pasaeaza totul foarte bine pana obtii o pasta fina. Pentru un plus de aroma poti adauga putina coaja de lamaie poaspat rasa. Incorporeaza apoi pasta obtinuta peste maioneza.

La final asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Cum se serveste sosul Aioli

Sosul Aioli merge perfect alaturi de cartofii prajiti, legume la gratar, si chiar fripturi la gratar.

Sursa foto: healthyrecipeecstasy.com

  •   2015-09-22
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.