este un preparat aparte, care necesita ustensile speciale. Pentru cei care apreciaza diversele tipuri de , cel cu branza nu poate fi decat o noua placere.
Ingrediente pentru fondue de branza
- 250 gr branza elvetiana rasa (Emmenthaler sau Jarlsberg);
- 250 gr , rasa;
- 2 linguri faina;
- 1 catel usturoi, taiat pe lungime;
- 1 cana vin alb sec (Sauvignon Blanc);
- 1 lingura suc de lamaie;
- 1 lingura brandy de cirese;
- 1/2 lingurita praf de mustar;
- 1 varf de cutit nucsoara rasa;
- mix de alimente pentru inmuiat.
Cum se prepara fondue de branza
Pune branza rasa si faina intr-o punga, inchide si scutura bine.
Freaca peretii oalei cu usturoiul taiat, apoi adunca-l. Pune vinul si sucul de lamaie. Tine la foc mediu. Adauga putin cate putin branza. Amesteca mereu pentru a nu se forma cocoloase. Lasa pe foc pana cand branza s-a topit si a devenit cremoasa. Compozitia nu trebuie sa fiarba. Adauga brandy-ul, mustarul si nucsoara. Toarna crema de branza in vasul pentru fondue.
Foloseste crema de branza pentru a inmuia in ea bucatele de paine de tara, sunca, broccoli, morcovi, conopida (oparita), rosii cherry, ardei gras, pere sau mere.
Cum se serveste fondue de branza
Se serveste cu bete lungi, pentru fondue.
Sursa foto: igourmet.com