Sosuri

#sosuri #fondue de branza #fondue

Fondue de branza

este un preparat aparte, care necesita ustensile speciale. Pentru cei care apreciaza diversele tipuri de , cel cu branza nu poate fi decat o noua placere.


Ingrediente pentru fondue de branza

 

  • 250 gr branza elvetiana rasa (Emmenthaler sau Jarlsberg);
  • 250 gr , rasa;
  • 2 linguri faina;
  • 1 catel usturoi, taiat pe lungime;
  • 1 cana vin alb sec (Sauvignon Blanc);
  • 1 lingura suc de lamaie;
  • 1 lingura brandy de cirese;
  • 1/2 lingurita praf de mustar;
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa;
  • mix de alimente pentru inmuiat.


Cum se prepara fondue de branza


Pune branza rasa si faina intr-o punga, inchide si scutura bine.

Freaca peretii oalei cu usturoiul taiat, apoi adunca-l. Pune vinul si sucul de lamaie. Tine la foc mediu. Adauga putin cate putin branza. Amesteca mereu pentru a nu se forma cocoloase. Lasa pe foc pana cand branza s-a topit si a devenit cremoasa. Compozitia nu trebuie sa fiarba. Adauga brandy-ul, mustarul si nucsoara. Toarna crema de branza in vasul pentru fondue.

Foloseste crema de branza pentru a inmuia in ea bucatele de paine de tara, sunca, broccoli, morcovi, conopida (oparita), rosii cherry, ardei gras, pere sau mere.


Cum se serveste fondue de branza


Se serveste cu bete lungi, pentru fondue.

Sursa foto: igourmet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare