Maioneza cu hrean facuta in casa este un sos bun pentru diverse preparate . De exemplu, o poti servi cu sunca, friptura de porc sau de vaca.
Ingrediente pentru maioneza cu hrean
- 1 ou
- 1 hrean
- 2 lingurite de mustar de Dijon
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 cana ulei
- ½ lingurite de sare
- ¼ lingurite piper proaspat, alb
- 1 ½ lingurite otet alb
Cum se prepara maioneza cu hrean
Pune intr-un blender oul, mustarul, sarea, piperul, otetul si hreanul. Mixeaza cateva secunde, pentru omogenizare.
Adauga incet uleiul, in timp ce blenderul este in functiune. Opreste apoi aparatul si verifica compozitia. Adauga in ea suc de lamaie, cat consideri necesar. Daca sosul este prea gros, mai poti pune suc de lamaie sau chiar apa.
Cum se serveste maioneza cu hrean
Se serveste alaturi de preparate precum carnea de vita sau de porc. Se poate folosi, de asemenea, in sandwich-uri sau aperitive .