Sosuri

#ulei #oua #maioneza

Maioneza cu mustar

cu mustar este usor de preparat si poate fi folosita in bucatarie la foarte multe tipuri de preparate, de la salate la fripturi, de la sandwich-uri la garnituri de legume.

Ingrediente pentru maioneza cu mustar
 

  • 5 oua
  • 80 gr mustar
  • 450 ml ulei
  • sare de lamaie
  • sare
     

Cum se prepara maioneza cu mustar
 

Se fierb 2 oua tari, se racesc si se curata. Galbenusurile de la ouale fierte tari se amesteca cu galbenusurile de la celelalte doua oua crude. Galbenusurile se freaca bine intr-un castron de yena, cu ajutorul unei linguri de lemn, astfel incat pasta obtinuta sa fie omogena.

Apoi adauga treptat mustarul, amestecand mereu, se pune sarea normala si se adaga apoi si uleiul, tot treptat, pentru ca maioneza sa creasca si sa ramana legata.

Sarea de lamaie trebuie amestecata cu cateva picaturi de apa, apoi se toarna in maioneza si se amesteca pentru omogenizare. Daca maioneza este tot prea groasa, se pot turna cativa stropi de sifon si se amesteca din nou.
 

Cum se serveste maioneza cu mustar
 

Maioneza cu mustar este potrivita pentru a fi turnata peste fripturi de pui, ficatei sau peste. De asemenea, poate fi folosita cu succes in diverse preparate precum: salata boeuf, salata de telina, salata a la russe, conopida fiarta si racita, legume marinate, oua umplute, creveti cu cartofi prajiti etc.
 

  •   2011-01-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii