Sosuri

#mujdei #usturoi #rosii

Mujdei ca in Dobrogea

Mujdeiul de usturoi este un sos care nu trebuie sa lipseasca atunci cand pregatim mancaruri cu peste. Mujdeiul din Dobrogea se realizeaza cu usturoi, ulei si sos de rosii. Este delicios si adauga o savoare anume preparatelor din carne.

 

Ingrediente pentru mujdei

 

  • o capatana de usturoi
  • 3 rosii
  • ulei
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara mujdeiul

 

Usturoiul se curata si se piseaza bine . Se adauga sarea si se amesteca bine. Se adauga treptat cateva linguri de ulei. Se freaca bine usturoiul cu uleiul, pana se formeaza o pasta consistenta.

Se adauga apoi zeama de la rosii si se amesteca bine. Se adauga si piperul si se amesteca din nou foarte bine.

 

Cum se serveste mujdeiul

 

Mujdeiul de usturoi ca in Dobrogea se serveste ca sos la preparatele din peste.

  •   2010-08-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii