Mustarul este unul dintre cele mai apreciate sosuri care acompaniaza preparatele din carne sau diverse aperitive. Desi majoritatea gospodinelor cumpara acest sos din comert, un mustar delicios poate fi pregatit cu usurinta si acasa, dupa gustul propriu.

Ingrediente pentru mustar de casa dulce-picant

3 oua

100 g zahar brun

150 ml otet de mere

50 g miere

180 g pudra boabe de mustar

1 lingurita praf ardei iute

 

Cum se prepara mustar dulce-picant

Amesteca pudra de mustar cu zaharul brun si praful de ardei iute, apoi adauga otetul si mierea si continua mixarea pana obtii o compozitie omogena. Separat, mixeaza ouale, apoi adauga-le peste compozitia de mustar.

Pune aceasta pasta la bain-marie, circa 5 minute, pana observi ca se ingroasa putin.

Pastreaza pasta de mustar in borcane inchise ermetic, la frigider, maximum doua saptamani.

Cum se serveste mustar dulce-picant

Serveste mustarul alaturi de preparate din carne.

Sursa foto: bonnappetit.com

  •   2012-12-05
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.