Mustarul este unul dintre cele mai apreciate sosuri care acompaniaza preparatele din carne sau diverse aperitive. Desi majoritatea gospodinelor cumpara acest sos din comert, un mustar delicios poate fi pregatit cu usurinta si acasa, dupa gustul propriu.

Ingrediente pentru mustar de casa dulce-picant

3 oua

100 g zahar brun

150 ml otet de mere

50 g miere

180 g pudra boabe de mustar

1 lingurita praf ardei iute

 

Cum se prepara mustar dulce-picant

Amesteca pudra de mustar cu zaharul brun si praful de ardei iute, apoi adauga otetul si mierea si continua mixarea pana obtii o compozitie omogena. Separat, mixeaza ouale, apoi adauga-le peste compozitia de mustar.

Pune aceasta pasta la bain-marie, circa 5 minute, pana observi ca se ingroasa putin.

Pastreaza pasta de mustar in borcane inchise ermetic, la frigider, maximum doua saptamani.

Cum se serveste mustar dulce-picant

Serveste mustarul alaturi de preparate din carne.

Sursa foto: bonnappetit.com

  •   2012-12-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii