Sosuri

#sosuri #retete #sos bernez #sos bernaise

Sos bernez (bernaise)

Sosul bernaise se serveste langa peste sau legume la cuptor si este unul din sosurile de baza din bucataria franceza.

Ingrediente pentru sos bernaise

2 galbenusuri mari

1 ceapa mica (rosie)

3-4 lingurite vin

2 lingurite tarhon proaspata

1 foaie dafin

150 g unt

zeama lamaie

Cum se prepara sos bernaise

Toaca ceapa marunt, apoi pune-o la fiert, la foc mic, in vin, impreuna cu tarhonul tocat si frunza de dafin.

Intr-un bol de inox asezat la bain marie, trebuie sa pui galbenusurile amestecate cu sosul de ceapa.

Adauga treptat si untul topit, dar ai grija sa torni putin cate putin. La final, sosul se va ingrosa, iar tot untul va fi incorporat.

Adauga putina zeama de lamaie si tarhon, apoi pastreaza sosul la cald, pana in momentul servirii.

Cum se serveste sos bernaise

Serveste sosul cald, langa preparatul dorit.

Foto: myfreyja.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului