Sosul chutney cu rosii si bacon este consistent, aromat si satios, ideal pentru preparatele cu legume si fripturile la cuptor. Se poate servi si simplu, cu paine prajita.
Ingrediente pentru sosul chutney cu rosii si bacon:
- 2 cepe tocate
- 2 fire de praz
- 10 catei de usturoi
- 20 ml ulei de masline
- 70 grame miere
- 400 grame rosii din conserva
- 1 ardei tocat
- 1 lingurita paprica afumata
- 1 fir de rozmarin
- 20 ml otet balsamic
- 5 felii bacon
- sare
- piper
Cum se prepara sosul chutney cu rosii si bacon:
Incinge cuptorul la 200 de grade. Caleste ceapa, prazul si usturoiul in uleiul incins intr-o tigaie.
Cand legumele au devenit translucide, adauga mierea si lasa pe foc timp de 15 minute. Adauga apoi rosiile, ardeiul, paprica si rozmarinul si lasa sa fiarba o ora.
Intre timp, prajeste baconul pana cand devine crocant. Dupa ce a fiert sosul, asezoneaza cu sare si piper si adauga si otetul balsamic. Indeparteaza crenguta de rozmarin si adauga baconul.
Cum se serveste sosul chutney cu rosii si bacon:
Sosul chutney cu rosii si bacon se serveste cu paine prajita. Poate fi servit si alaturi de legume fierte si fripturi la cuptor.
Sursa foto: lafujimama.com