Sosuri

#patrunjel #sos #culinar #ingrediente #reteta

Sos cu patrunjel

Daca vrei sa incerci un alt fel se sos pentru carnea pe care o asezi pe masa, atunci trebuie neaparat sa incerci sosul cu patrunjel . Acest sos este usor de preparat si foarte gustos, de aceea va deveni unul dintre preferatele tale.

Ingrediente pentru sosul cu patrunjel:
 

  • 600 mililitri lapte
     
  • 40 de grame de faina
     
  • 40 de grame de unt
     
  • 4 linguri patrunjel, taiat marunt
     
  • Sare si piper dupa gust.
     

Cum se prepara sosul cu patrunjel:
 

  • Topeste untul intr-o tigaie, la foc mic.
     
  • Adauga faina si lasa sa fiarma la foc mic pentru 2- 3 minute.
     
  • Ia tigaia de pe foc si adauga treptat laptele, amestecand in mod constant pentru a evita sa se formeze cocoloase.
     
  • Pune tigaia din nou la foc mic si lasa-l sa ajunga la punctul de fierbere , cu capacul pus deasupra, amnestecand din cand in cand.
     
  • Atunci cand sosul a devenit o crema, ia tigaia de pe foc, adauga si patrunjelul taiat, dar si sarea si piperul dupa gust.
     

Cum se serveste sosul cu patrunjel:
 

  • Se serveste fierbinte cu peste, carne de pasare, carne fiarta sau cu legume.


Pofta buna!
 

  •   2010-01-27
  •   35699 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din sosuri

Cauta-ti perechea