Sosul de mure si brandy este un preparat dulce si parfumat, care poate fi folosit cu succes la diverse preparate : inghetata , cheesecake , clatite, placinte etc. Profita de fructele proaspete ale verii pentru a pregati un sos delicios.
 

Ingrediente pentru sosul de mure si brandy
 

  • 4 cani mure proaspete
  • 1 cana zahar
  • 1 lingura brandy
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1/4 cana apa.
     

Cum se prepara sosul de mure si brandy
 

Pune murele intr-o tigaie, impreuna cu zaharul si brandy-ul. Lasa-le sa fiarba pana cand dau in clocot.

Dupa ce fructele s-au inmuiat, cam in 10 minute, pune amidonul de porumb in apa pentru a-l dizolva. Apoi toarna compozitia in tigaie si amesteca.

Lasa sosul sa fiarba in continuare, pana cand se ingroasa si capata consistenta dorita.
 

Cum se serveste sosul de mure si brandy
 

Se serveste peste diverse preparate, branza, peste, inghetata, prajituri etc.

  •   2011-07-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii