Vrei sa pregatesti un sos elegant ? Atunci opteaza pentru reteta de sos de branza , pe care o poti alatura unor mancaruri pe baza de paste, legume sau chiar carne, pentru a le oferi un gust si aspect deosebit.
Ingrediente pentru sosul de branza :
- 3 linguri de unt
- 3 linguri faine
- 0,5 lingurita sare
- Un varf de lingurita de piper proaspat macinat
- 1,5 cani lapte
-
1 cana cu branza rasa.
Cum se prepara sosul de branza:
Pune untul la inmuiat la foc mic. Ia-l de pe foc si incorporeaza in el faina, sarea si piperul. Adauga pe rand laptele, amestecand bine.
Pune-l la foc mic, amestecand constant, pana cand sosul este ca un fluid. Lasa-l sa fiarba pentru 5 minute, apoi adauga branza. Amesteca pana cand branza s-a inmuiat complet si s-a dizolvat in sos.
Da sosul deoparte.
Cum se serveste sosul de branza:
Se serveste cu paste, legume sau carne.
Sursa foto : foodea.com