Sosuri

#sos #sos de branza #branza #reteta

Sos de branza

Vrei sa pregatesti un sos elegant ? Atunci opteaza pentru reteta de sos de branza , pe care o poti alatura unor mancaruri pe baza de paste, legume sau chiar carne, pentru a le oferi un gust si aspect deosebit.
 

Ingrediente pentru sosul de branza :
 

  • 3 linguri de unt
  • 3 linguri faine
  • 0,5 lingurita sare
  • Un varf de lingurita de piper proaspat macinat
  • 1,5 cani lapte
  • 1 cana cu branza rasa.
     

Cum se prepara sosul de branza:
 

Pune untul la inmuiat la foc mic. Ia-l de pe foc si incorporeaza in el faina, sarea si piperul. Adauga pe rand laptele, amestecand bine.

Pune-l la foc mic, amestecand constant, pana cand sosul este ca un fluid. Lasa-l sa fiarba pentru 5 minute, apoi adauga branza. Amesteca pana cand branza s-a inmuiat complet si s-a dizolvat in sos.

Da sosul deoparte.
 

Cum se serveste sosul de branza:
 

Se serveste cu paste, legume sau carne.
 

Sursa foto : foodea.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului