Sosul de capere cu lamaie este foarte potrivit pentru retetele cu peste. Se pregateste in mai putin de 10 minute si este deosebit de aromat.
Ingrediente pentru sos de capere cu lamaie
50 g unt
2 lingurite capere, clatite in apa rece
2 lingurite zeama lamaie
1/2 coaja de lamaie proaspat rasa
sare
piper
Cum se prepara sos de capere cu lamaie
Pune caperele la desarat, intr-un bol cu apa rece, avand grija sa scurgi apa inainte de a folosi caperele la sos.
Pune untul la topit, la foc mic. Adauga coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, caperele. Potriveste de gust acest sos, adaugand sare si piper.
Tine amestecul respectiv pe aragaz, la foc mic, circa 3-4 minute.
Cum se serveste sos de capere cu lamaie
Serveste sosul de capere cald, peste preparatele din peste.
Optional,poti adauga 2 lingurite de marar proaspat tocat in acest sos.
Foto : steamykitchen.com
- 2012-05-11 2012-05-11
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa