Sosuri

#sosuri #retete #castraveti #castraveti acri

Sos de castraveti acri

Sosul de castraveti acri se serveste rece, alaturi de friptura de pasare sau porc.

Ingrediente pentru sos de castraveti acri

2 castraveti murati in otet

2 cartofi fierti in coaja

2 cepe mari

2 galbenusuri crude

1 ceasca ulei (200 ml)

1 lingura mustar

1/2 lamaie

1 lingura otet

sare

Cum se prepara sos de castraveti acri

Curata cartofii de coaja, apoi da-i prin masina de tocat si amesteca-i cu cepele tocate marunt. Pune totul intr-un bol incapator si adauga castravetii taiati felii foarte subtiri.

Din galbenusuri, mustar si ulei, prepara o maioneza groasa, pe care o subtiezi treptat cu zeama de la o jumatate de lamaie si otet.

Toarna maioneza peste amestecul de cartofi si castraveti si omogenizeaza bine.

Cum se serveste sos de castraveti acri

Serveste acest sos dupa ce a stat minim o ora la rece, la frigider, langa friptura de porc sau pasare.

Foto: en.justmydelicious.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete