Sosul de ceapa rosie cu stafide si ghimbir este un sos potrivit pentru friptura de vita/ vitel la gratar.
Ingrediente pentru sos de ceapa rosie cu stafide si ghimbir
- 1/2 kg ceapa rosie
- 100 ml otet
- 150 f zahar
- 50 g stafide
- 1-2 lingurite ghimbir ras
- 2 catei usturoi
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1/2 lingurite cuisoare macinate
- 1/2 lingurita boia
- sare
- piper boabe
Cum se prepara sosul de ceapa rosie cu stafide si ghimbir
Pune la fiert 100 ml de otet cu 150 g de zahar, piper, sare si cateva cuisoare pisate. Toarna apoi acest amestec peste ceapa rosie tocata cat mai fin.
Adauga 2 catei de usturoi pisati, ghimbirul ras si stafidele maruntite.
Pune peste acest sos si boiaua dulce, apoi lasa totul la foc mic, circa 30 de minute.
Ia vasul de pe foc, lasa-l la racit si depoziteaza-l intr-un loc racoros, minim 48 de ore inainte de servire.
Cum se serveste sosul de ceapa rosie cu stafide si ghimbir
Serveste sosul cu friptura la gratar.
Sursa foto:herring.com