Sosul de ciuperci cu vin de Porto este un sos sofisticat, care se poate servi alaturi de o friptura de porc la cuptor.


Ingrediente pentru sos de ciuperci cu vin de Porto

  • 150 g ciuperci shiitake
  • 1 lingura faina
  • 50 ml vin rosu
  • 2 cepe mici
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 1 lingura sos de rosii
  • 1/4 lingurita rozmarin uscat
  • 1/2 lingurita sos dijon
  • 200 ml supa de pui
  • 50 ml vin de Porto
  • sare


Cum se prepara sos de ciuperci si vin de Porto

Amesteca ciupercile maruntite cu faina, apoi lasa-le deoparte.

Separat, caleste ceapa maruntita, apoi adauga amestecul de ciuperci si faina. Toarna supa de pui si lasa totul la foc mic, apoi pune restul ingredientelor.

Lasa sosul sa clocoteasca la foc mic, 5 minute, apoi da-l deoparte si acopera-l pana in momentul servirii.


Cum se serveste sos de ciuperci si vin de Porto

Serveste sosul caldut, alaturi de file de porc.

Sursa foto: myrecipes.com

  •   2012-12-12
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.