Sosuri

#vin #ciuperci #retete ciuperci #retete sosuri #vin de porto

Sos de ciuperci cu vin de Porto

Sosul de ciuperci cu vin de Porto este un sos sofisticat, care se poate servi alaturi de o friptura de porc la cuptor.


Ingrediente pentru sos de ciuperci cu vin de Porto

  • 150 g ciuperci shiitake
  • 1 lingura faina
  • 50 ml vin rosu
  • 2 cepe mici
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 1 lingura sos de rosii
  • 1/4 lingurita rozmarin uscat
  • 1/2 lingurita sos dijon
  • 200 ml supa de pui
  • 50 ml vin de Porto
  • sare


Cum se prepara sos de ciuperci si vin de Porto

Amesteca ciupercile maruntite cu faina, apoi lasa-le deoparte.

Separat, caleste ceapa maruntita, apoi adauga amestecul de ciuperci si faina. Toarna supa de pui si lasa totul la foc mic, apoi pune restul ingredientelor.

Lasa sosul sa clocoteasca la foc mic, 5 minute, apoi da-l deoparte si acopera-l pana in momentul servirii.


Cum se serveste sos de ciuperci si vin de Porto

Serveste sosul caldut, alaturi de file de porc.

Sursa foto: myrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului