Sosul de macris se potriveste foarte bine langa un rasol de vita sau un peste la gratar.
Ingrediente pentru sos de macris
200 g frunze verzi de macris
2 linguri unt
sare
1 pahar smantana (200 ml)
1 cana supa de carne sau de zarzavat (250 ml)
Cum se prepara sos de macris
Spala frunzele de macris si toaca-le marunt, apoi pune-le la prajit in unt. Adauga faina in ploaie, amesteca incet si stinge totul cu supa de carne sau de zarzavat.
Lasa sosul sa fiarba la foc mic, pana cand frunzele sunt bine patrunse. Adauga smantana peste acest amestec,dar mai lasa totul la fiert circa 10 minute. Dupa acest moment ia cratita de pe foc si lasa sosul deoparte, la racit.
Cum se serveste sos de macris
Serveste acest sos rece, alaturi de un rasol de carne.
In cazul in care alegi sa folosesti sosul de macris pentru peste la gratar, trebuie sa-l servesti cald.
Foto: ratnersreciperoundup.blogspot.com
#sosuri #retete #macris #sos macris
Sos de macris
Sos de macris Sosul de macris se potriveste foarte bine langa un rasol de vita sau un peste la gratar.- 2012-05-08 2012-05-08
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului