Sosul de menta este unul din sosurile de inspiratie libaneza, care se serveste langa preparatele din carne de oaie.

Ingrediente pentru sos de menta

5 lingurite menta proaspata, tocata marunt

3 lingurite coriandru

4 catei usturoi

4 lingurite zahar

1 ardei iute tocat

1 ceasca otet

sare

Cum se prepara sos de menta

Amesteca menta tocata cu usturoiul pisat, zahar, ardei si coriandru.

Separat, fierbe o ceasca de otet, apoi toarn-o peste restul de ingrediente.

Amesteca bine aceasta compozitie, pana obtii un sos fin.

Serveste sosul alaturi de preparate din carne de miel.

Amesteca sosul cu o lingura de lemn, intr-un singur sens, ca la maioneza, iar dupa gust, adauga putina sare in sosul de menta.

Cum se serveste sosul de menta

Serveste sosul de menta la temperatura camerei, alaturi de friptura de miel.

Foto: babble.com

  •   2012-07-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii