Sosul de menta este unul din sosurile de inspiratie libaneza, care se serveste langa preparatele din carne de oaie.

Ingrediente pentru sos de menta

5 lingurite menta proaspata, tocata marunt

3 lingurite coriandru

4 catei usturoi

4 lingurite zahar

1 ardei iute tocat

1 ceasca otet

sare

Cum se prepara sos de menta

Amesteca menta tocata cu usturoiul pisat, zahar, ardei si coriandru.

Separat, fierbe o ceasca de otet, apoi toarn-o peste restul de ingrediente.

Amesteca bine aceasta compozitie, pana obtii un sos fin.

Serveste sosul alaturi de preparate din carne de miel.

Amesteca sosul cu o lingura de lemn, intr-un singur sens, ca la maioneza, iar dupa gust, adauga putina sare in sosul de menta.

Cum se serveste sosul de menta

Serveste sosul de menta la temperatura camerei, alaturi de friptura de miel.

Foto: babble.com

  •   2012-07-04
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.