Sosul de mustar se pregateste pentru fripturi, indiferent ca este vorba de carne de pui, porc sau vita. Mustarul de dijon care trebuie neaparat folosit in aceasta reteta este, de fapt, ingredientul secret care face diferenta.

Ingrediente pentru sos de mustar Dijon cu miere

4 linguri miere

2 linguri ulei de masline

1 lingurita suc de lamaie

200 g mustar Dijon

Cum se prepara sos de mustar Dijon cu miere

Amesteca bine mustarul cu mierea, adauga uleiul de masline in fir subtire ca la maioneza, apoi continua sa mixezi pana obtii o emulsie.

Adauga sucul de lamaie, iar dupa gust, pune in sos si un praf de sare.

Cum se serveste sos de mustar Dijon cu miere

Serveste sosul rece, de la frigider, langa friptura sau cartofi prajiti.

Tine sosul la rece, in frigider, minim 30 de minute, astfel incat ingreientele sa isi imprumute aromele.

Foto : delish.com

  •   2012-05-11
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.