Sosuri

#parmezan #unt #faina #lapte #oua

Sos de parmezan

Parmezanul este un ingredient esential pentru multe preparate cu specific italienesc. Sosul de parmezan se foloseste pentru salate , paste sau pizza. Este delicios si se poate conserva pentru mai mult timp la frigider.
 

Ingrediente pentru sosul de parmezan
 

  • 200 grame parmezan ras
  • 100 grame unt
  • 100 grame faina
  • 400 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • sare.


Cum se prepara sosul de parmezan
 

Intr-o cratita, topeste untul. Adauga faina si amesteca bine, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Toarna si laptele si mai lasa pe foc timp de 5 - 10 minute . Adauga apoi galbenusurile si amesteca bine.

Incorporeaza in compozitie si parmezanul. Amesteca totul bine pana obtii o pasta omogena. Sareaza dupa gust.
 

Cum se serveste sosul de parmezan
 

Sosul de parmezan se foloseste paste, pizza sau salate.

  •   2010-09-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii