Sosuri

#rosii #ulei #ceapa

Sos de rosii

Sosul de rosii este unul dintre cele mai des intalnite preparate sau ingrediente in bucatarie. Acesta poate fi folosit in foarte multe feluri, de la pizza si paste la pui sau peste.

Ingrediente pentru sos de rosii
 

  • 500 gr rosii proaspete, decojite, fara samburi
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • ½ ceapa taiata
  • 1 morcov mic, taiat
  • 1 telina intreaga, taiata
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 2 linguri busuioc proaspat sau
  • ½ lingurita busuioc uscat
  • sare si piper
     

Cum se prepara sosul de rosii
 

Incinge uleiul intr-o tigaie si pune ceapa, morcovul, telina si patrunjelul. Amesteca, da focul mai mic, acopera cu un capac si lasa-le sa se faca 20 de minute. Amesteca din cand in cand.

Da la o parte capacul si pune usturoiul. Lasa-l cam 30 de secunde, dupa care adauga rosiile proaspete, taiate, inclusiv sucul de la acestea, apoi pasta de tomate si busuiocul. Pune sare si piper dupa gust. Lasa sosul sa fiarba la foc mic, neacoperit, cam 15 minute, pana cand s-a ingrosat.
 

Cum se serveste sosul de rosii
 

Se serveste la diverse preparate, ca atare sau facut o pasta fina, cu ajutorul unui blender. In functie de reteta, ii poti adauga diverse alte ingrediente: ciuperci, carnati, masline, legume, vin etc.
 

  •   2011-02-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii