Sosul de sardele face parte din categoria sosurilor reci, care se pot servi alaturi de diverse fripturi de pasare sau vita.
Ingrediente pentru sos de sardele
3 galbenusuri tari
1 ceasca ulei
1 ceapa
1 lingura patrunjel tocat
1 lingura faina
sare
1 pahar vin alb
1 foaie de dafin
1 lingura otet
100 g sardele
1/2 lamaie
Cum se prepara sos de sardele
Freaca galbenusurile cu mustar si ulei, pana obtii o maioneza groasa. Subtiaza maioneza cu zeama de la o jumatate de lamaie. Adauga ceapa tocata marunt si sardelele fara oase, tocate foarte fin.
Separat, pregateste un sos din faina, otet si vi alb, pe care il fiebi 10 minute cu o foaie de dafin.
Lasa sosul la racit, apoi amesteca-l cu maioneza si potriveste de gust cu sare.
Cum se serveste sosul de sardele
Serveste sosul rece, de la frigider.
Foto: delish.com
#sosuri #retete #sos de sardele #sardele
Sos de sardele
Sos de sardele Sosul de sardele face parte din categoria sosurilor reci, care se pot servi alaturi de diverse fripturi de pasare sau vita.- 2012-08-28 2012-08-28
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului