Sosuri

#usturoi #rosii #ulei #sare #lamaie

Sos de usturoi si rosii

Pentru un sos picant la peste, incearca o reteta cu usturoi si rosii. Se pregateste usor si poate fi folosit acest sos la preparatele din peste, la fripturi si chiar la mici.

Ingrediente pentru sos de usturoi si rosii
 

  • 250 gr usturoi
  • 150 ml ulei vegetal
  • 100 ml sos de rosii
  • 1 lamaie
  • un varf de cutit de sare
     

Cum se prepara sos de usturoi si rosii
 

Se toaca bine usturoiul , apoi se adauga sarea si se freaca bine, pana cand se obtine o pasta. Adauga apoi treptat uleiul, amestecand mereu. Stoarce lamaia si toarna sucul peste compozitia de usturoi.

Adauga apoi sosul de rosii si amesteca bine, pentru omogenizare.
 

Cum se serveste sosul de rosii si usturoi
 

Se serveste la diverse preparate: fripturi, peste etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului