Pentru o aroma deosebita la friptura, fa un sos de casa din vin si ciuperci. Este usor de preparat si nu necesita decat cateva ingrediente . Rezultatul insa este o frumusete.
Ingrediente pentru sos de vin si ciuperci pentru fripturi
- 4 linguri de unt
- 3 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi, taiati
- 1 lingura patrunjel proaspat, taiat
- 1 cana ciuperci proaspete, taiate
- 1 cana vin rosu sec
- piper proaspat
Cum se prepara sosul de vin si ciuperci pentru fripturi
Topeste untul intr-o tigaie. Adauga apoi uleiul de masline, usturoiul si patrunjelul . Soteaza, pana cand usturoiul capata o culoare aurie. Poti adauga acum ciupercile si vinul. Lasa totul pe foc 5 minute, amestecand astfel incat ciupercile sa se inmoaie. Pune putin piper.
Cum se serveste sosul de vin si ciuperci pentru fripturi
Se serveste imediat, pus peste friptura. Poti sa garnisesti cu patrunjel sau cu oregano proaspat.