Sosuri

#sos #vin #ciuperci

Sos de vin si ciuperci pentru fripturi

Pentru o aroma deosebita la friptura, fa un sos de casa din vin si ciuperci. Este usor de preparat si nu necesita decat cateva ingrediente . Rezultatul insa este o frumusete.

Ingrediente pentru sos de vin si ciuperci pentru fripturi
 

  • 4 linguri de unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, taiati
  • 1 lingura patrunjel proaspat, taiat
  • 1 cana ciuperci proaspete, taiate
  • 1 cana vin rosu sec
  • piper proaspat


Cum se prepara sosul de vin si ciuperci pentru fripturi


Topeste untul intr-o tigaie. Adauga apoi uleiul de masline, usturoiul si patrunjelul . Soteaza, pana cand usturoiul capata o culoare aurie. Poti adauga acum ciupercile si vinul. Lasa totul pe foc 5 minute, amestecand astfel incat ciupercile sa se inmoaie. Pune putin piper.


Cum se serveste sosul de vin si ciuperci pentru fripturi


Se serveste imediat, pus peste friptura. Poti sa garnisesti cu patrunjel sau cu oregano proaspat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete