Sosuri

#sos #vin #ciuperci

Sos de vin si ciuperci pentru fripturi

Pentru o aroma deosebita la friptura, fa un sos de casa din vin si ciuperci. Este usor de preparat si nu necesita decat cateva ingrediente . Rezultatul insa este o frumusete.

Ingrediente pentru sos de vin si ciuperci pentru fripturi
 

  • 4 linguri de unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, taiati
  • 1 lingura patrunjel proaspat, taiat
  • 1 cana ciuperci proaspete, taiate
  • 1 cana vin rosu sec
  • piper proaspat


Cum se prepara sosul de vin si ciuperci pentru fripturi


Topeste untul intr-o tigaie. Adauga apoi uleiul de masline, usturoiul si patrunjelul . Soteaza, pana cand usturoiul capata o culoare aurie. Poti adauga acum ciupercile si vinul. Lasa totul pe foc 5 minute, amestecand astfel incat ciupercile sa se inmoaie. Pune putin piper.


Cum se serveste sosul de vin si ciuperci pentru fripturi


Se serveste imediat, pus peste friptura. Poti sa garnisesti cu patrunjel sau cu oregano proaspat.
 

  •   2010-10-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii