Atunci cand ai zmeura proaspata si vrei sa o folosesti in bucatarie, incearca un sos de zmeura. Il poti folosi in diverse preparate de desert.


Ingrediente pentru sosul de zmeura

 


Cum se prepara sosul de zmeura


Pune intr-un vas zmeura, sucul de portocale si zaharul. Amesteca separat amidonul de porumb cu apa, pana obtii o pasta omogena. Toarna-l apoi peste prima compozitie. Pune-o pe aceasta intr-o cratita pe foc, pana ajunge sa fiarba.

Las-o la fiert 5 minute, amestecand continuu. Sosul trebuie sa capete in acest timp consistenta dorita.

Toarna apoi sosul intr-un blender pentru a obtine o pasta foarte fina.


Cum se serveste sosul de zmeura


Sosul de zmeura se serveste cald sau rece. Poate fi folosit la diverse deserturi , precum prajituri , preparate cu ciocolata, prajituri cu branza, inghetata etc.

 

  •   2010-09-30
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.