Sosul guacamole cu bacon este un preparat inspirat din bucataria mexicana, care poate acompania friptura de pasare sau garniturile din cartofi.


Ingrediente pentru sos guacamole cu bacon

  • 3 fructe avocado
  • 100 g fasole alba fiarta
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 catel usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 1/2 legatura coriandru
  • 100 g smantana
  • 150 g rosii
  • 5 felii bacon


Cum se prepara sosul guacamole cu bacon

Taie baconul cubulete mici, apoi lasa-le sa se rumeneasca intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Cand bucatelele de bacon devin crocante, scoate-le la scurs pe servete de bucatarie speciale, din hartie.

Separat, curata fructele de avocado, scoate-le samburii, apoi taie-le bucatele potrivite si pune-le in robotul de bucatarie. Stropeste bucatile de avocado cu suc de lamaie.

Adauga peste avocado ceapa maruntita, rosiile tocate marunt, usturoiul, uleiul de masline, smantana, coriandru si fasolea fiarta. Mixeaza totul foarte bine in robot, pana obtii o compozitie cremoasa si foarte fina.

Adauga bucatelele crocante de bacon in sosul de avocado, apoi pune sare si piper dupa gust. Adauga sosul la rece inainte de a-l servi.


Cum se serveste sosul guacamole cu bacon

Sosul de guacamole se poate servi la diverse fripturi sau se poate servi ca gustare alaturi de chipsuri tortilla. 

Sursa foto: bellalimento.com

  •   2013-01-28
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.