Sosuri

#fructe #soia #dulceata #usturoi #mustar

Sos pentru friptura de rata

Sosul pentru friptura de rata este uso de preparat si are o savoare aparte. Este potrivit pentru preparatele din carne de rata . Se poate servi atat rece cat si fierbinte.
 

Ingrediente pentru sos pentru friptura de rata

 

  • 1,5 kilograme fructe amestecate taiate cuburi (mere, prune, pere)
  • 250 ml apa
  • 200 ml suc de mere
  • 5 ml sos de soia
  • 20 grame dulceata de caise
  • 110 grame zahar brun
  • pudra de usturoi
  • 2 grame mustar uscat.

 

Cum se prepara sosul pentru friptura de rata
 

Intr-o cratita pune fructele la fiert. Adauga apa, sucul de mere, dulceata de caise, zaharul brun, pudra de usturoi si mustarul. Lasa totul pe foc, pana cand da in clocot. Amesteca frecvent pana cand zaharul brun se disolva.

Da apoi focul mai mic si mai lasa la fiert tim pde 40 de minute, pana cand fructele sunt moi. ia apoi de pe foc si lasa sa se raceasca.

Pune sosul intr-un blender si amesteca pana cand obtii o pasta cremoasa si omogena. Rastoarna sosul intr-un bol, acopera si da la frigider pana cand il servesti.
 

Cum se serveste sosul pentru friptura de rata
 

Sosul pentru friptura de rata se serveste atat rece cat si fierbinte, peste fripturi si alte preparate din carne de rata.

  •   2011-01-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii