Una dintre cele mai usoare metode sa condimentezi mancarea este sa stii sa pregatesti un sos care poate fi folosit la o multime de preparate. Sosul acasa .ro/ acasa .ro/pesto" title="pesto">pesto " title="pesto">Pesto este originar din Italia si astazi se foloseste in combinatii diversificate, de la paste la peste, de la salate la pizza etc.

Ingrediente pentru sosul Pesto:

  • 3 cani de frunze proaspete de busuioc
  • 1 cana si jumatate de nuci zdrobite
  • 4 catei de usturoi, decojiti
  • un sfert de cana de branza parmezan, rasa
  • o cana de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust.

 

Cum se prepara sosul Pesto

  • Foloseste un blender pentru a amesteca frunzele de busuioc, nucile, usturoiul si branza. Toarna putin cate putin uleiul, in timp ce blenderul este in functiune. Adauga sare si piper dupa gust. Daca sosul iese prea tare, se pot adauga cativa stropi de apa.

Cum se serveste sosul Pesto

  • Sosul Pesto poate fi depozitat in frigider, intr-un recipient acoperit, maxim 3 zile, pana la momentul folosirii lui intr-o reteta. Poate fi servit cu paste, poate fi folosit ca aperitiv, in retetele de bruschete etc.
  •   2010-01-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ramona Sandu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii