Sosul Robert se serveste alaturi de preparate din peste, vanat sau friptura de gasca.

Ingrediente pentru sos Robert

50 g unt

200 ml vin rosu

1 lingura mustar

100 g ciuperci

1 lingura ulei

sare

piper, proaspat macinat

2 linguri otet

Cum se prepara sos Robert

Pune untul la topit intr-o cratita emailata, la foc mic. Adauga faina in ploaie, amestecand continuu.

Subtiaza sosul cu vin rosu, iar sosul obtinut il lasi la fiert circa 10 minute.

Ciupercile spalate si tocate marunt le calesti in ulei, cu sare si piper macinat, apoi le adaugi peste sosul de unt.

Adauga mustarul, otetul si putina sare, daca mai este nevoie. Lasa sosul la racit, pana in momentul servirii.

Cum se serveste sos Robert

Serveste sosul Robert dupa ce s-a racit, alaturi de o friptura de gasca, rasol de peste sau friptura de vanat.

Foto: foodpunk.ca

  •   2012-08-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii