Sosul Robert se serveste alaturi de preparate din peste, vanat sau friptura de gasca.
Ingrediente pentru sos Robert
50 g unt
200 ml vin rosu
1 lingura mustar
100 g ciuperci
1 lingura ulei
sare
piper, proaspat macinat
2 linguri otet
Cum se prepara sos Robert
Pune untul la topit intr-o cratita emailata, la foc mic. Adauga faina in ploaie, amestecand continuu.
Subtiaza sosul cu vin rosu, iar sosul obtinut il lasi la fiert circa 10 minute.
Ciupercile spalate si tocate marunt le calesti in ulei, cu sare si piper macinat, apoi le adaugi peste sosul de unt.
Adauga mustarul, otetul si putina sare, daca mai este nevoie. Lasa sosul la racit, pana in momentul servirii.
Cum se serveste sos Robert
Serveste sosul Robert dupa ce s-a racit, alaturi de o friptura de gasca, rasol de peste sau friptura de vanat.
Foto: foodpunk.ca
Sos Robert
Sos Robert Sosul Robert se serveste alaturi de preparate din peste, vanat sau friptura de gasca.- 2012-08-28 2012-08-28
Sfatul expertului
Sase jocuri educative de interior pentru iarna
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului