Sosuri

#patrunjel #salsa #ciuperci

Sos salsa de ciuperci

Sosul salsa de ciuperci constituie un ingredient util in bucatarie, pentru diverse preparate, de la pastele italienesti la salatele cu legume si carne.

Ingrediente pentru sos salsa de ciuperci
 

  • 14 grame ciuperci hribi uscati
  • 900 gr ciuperci albe mici
  • 6 lingurite ulei de masline
  • 2 lingurite ceapa tocata
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • 1 catel de usturoi
  • ¼ lingura cimbru uscat
  • 1 lingura sare
  • ¼ lingura piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri sos de tomate
  • apa calda
  • ½ cana vin alb sec
     

Cum se prepara sosul salsa de ciuperci
 

Scufunda hribii in apa calda, lasandu-i pentru 10 minute. Apoi scoate-i si scurge-i bine. Apoi taie-i in bucati mari.
Ia ciupercile albe si spala-le, usuca-le si taie-le marunt.

Pune intr-o tigaie niste ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper si soteaza compozitia cam jumatate de minut. Adauga apoi ciupercile si gateste-le la foc iute pentru 5 minute, amestecand mereu. Adauga sosul de tomate si vinul. Amesteca si asteapta ca alcoolul sa se evapore. Adauga niste apa calda, cam o cana si lasa mancarea pe foc pana cand compozitia s-a redus considerabil.
 

Cum se serveste sosul salsa de ciuperci
 

Se serveste in diverse preparate, precum salatele sau pastele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete