Sosul salsa de ciuperci constituie un ingredient util in bucatarie, pentru diverse preparate, de la pastele italienesti la salatele cu legume si carne.

Ingrediente pentru sos salsa de ciuperci
 

  • 14 grame ciuperci hribi uscati
  • 900 gr ciuperci albe mici
  • 6 lingurite ulei de masline
  • 2 lingurite ceapa tocata
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • 1 catel de usturoi
  • ¼ lingura cimbru uscat
  • 1 lingura sare
  • ¼ lingura piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri sos de tomate
  • apa calda
  • ½ cana vin alb sec
     

Cum se prepara sosul salsa de ciuperci
 

Scufunda hribii in apa calda, lasandu-i pentru 10 minute. Apoi scoate-i si scurge-i bine. Apoi taie-i in bucati mari.
Ia ciupercile albe si spala-le, usuca-le si taie-le marunt.

Pune intr-o tigaie niste ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper si soteaza compozitia cam jumatate de minut. Adauga apoi ciupercile si gateste-le la foc iute pentru 5 minute, amestecand mereu. Adauga sosul de tomate si vinul. Amesteca si asteapta ca alcoolul sa se evapore. Adauga niste apa calda, cam o cana si lasa mancarea pe foc pana cand compozitia s-a redus considerabil.
 

Cum se serveste sosul salsa de ciuperci
 

Se serveste in diverse preparate, precum salatele sau pastele.
 

  •   2010-11-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii