Sosuri

#rosii #ghimbir #salsa #sos #piersici #coriandru #ceapa verde #ardei gras #usturoi #lime

Sos salsa de piersici

Prepara o salsa din fructe si plante aromatice pentru o friptura de pui la gratar sau un peste. Este un sos colorat si gustos, care complimenteaza orice mancare din carne de pui, peste si chiar porc.
 

Ingrediente pentru salsa de piersici
 

  • 2 cani piersici decojite, taiate
  • 1 cana rosie taiata
  • 1/2 cana ceapa verde taiata
  • 1/4 cana ardei gras rosu, taiat
  • 2 linguri suc de lime
  • 1 lingura coriandru proaspat, taiat
  • 1 lingura ghimbir
  • 1 lingura praf de usturoi
  • 1 lingura suc de portocale
  • 1 lingura piper negru macinat
  • miere.
     

Cum se prepara salsa de piersici si condimente
 

Pune intr-un castron toate ingredientele. Adauga apoi miere dupa gust, in functie de cat de dulce vrei sa fie compozitia. In loc de miere se poate folosi si zaharul. Daca ai un fruct de mango, il poti adauga si pe el in compozitie.

Da la frigider castronul cu salsa si lasa-l sa stea la rece cam trei sferturi de ora.
 

Cum se serveste salsa de piersici si condimente
 

Se serveste rece, alaturi de o friptura la gratar de pui sau porc. De asemenea, poate fi servit cu succes la peste.

  •   2011-07-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii