Sosul salsa di pomodoro este un sos inspirat de bucataria italiana. Acesta poate fi folosit pentru paste sau diverse fripturi.

Ingrediente pentru sos salsa di pomodoro

2 rosii mici

1 ceapa mica

1 lingurita otet balsamic

1 catel usturoi

1/2 lingurita mustar

1/2 cana de ulei de masline

busuioc proaspat

sare

piper

Cum se prepara sos salsa di pomodoro

Opareste rosiile in apa clocotita, apoi trece-le intr-o baie de gheata, pentru a opri procesul de preparare termica. Indeparteaza-le coaja si samburii si taie rosiile cubulete.

Separat, taie ceapa marunt, striveste usturoiul si amesteca totul cu sare, piper, otet si mustar.

Adauga rosiile si busuiocul tocat si lasa sosul la rece, astfel incat sa se intrepatrunda aromele.

Scoate sosul de la frigider si adauga uleiul treptat.

Cum se serveste sos salsa di pomodoro

Serveste sosul langa legume la cuptor, salate sau fripturi usoare.

Foto: duespaghetti.com

  •   2012-09-21
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului