Sosul Vinaigrette este un dressing simplu si gustos, care poate fi folosit la diverse salate si legume.
Ingrediente pentru sosul Vinaigrette:
-
2 linguri otet din vin sau zeama de lamaie
-
1 lingura otet balsamic
-
8 linguri ulei de masline extravirgin
-
1 lingura mustar (de preferinta , frantuzesc)
-
1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
-
sare si piper dupa gust.
Cum se prepara sosul Vinaigrette:
Se amesteca ingredientele, punand otetul de vin si cel balsamic, mustarul, usturoiul, sare si piperul.
Se amesteca bine, pentru omogenizare.
Se adauga uleiul si se amesteca din nou. Ingredientele pot fi amestecate si cu ajutorul unui blender.
Cum se serveste sosul Vinaigrette:
Pentru a-i oferi o aroma in plus, se poate adauga patrunjel. Sosul se foloseste pentru diverse salate, legume sau preparate din carne sau peste. Sosul poate fi facut din timp si pus la frigider, pana cand vei avea nevoie sa-l adaugi in mancare.
Daca vrei sa castigi timp, foloseste sosul Vinaigrette de la Cora. Produsul are in componenta ierburi fine. O sticla de 500 gr costa 3.99 lei.