Sosuri

#sos #worcestershire #ceapa #rosii

Sos Worcestershire

Sosul Worcestershire este un ingredient special, folosit in numeroase preparate. Adesea, este cumparat direct din magazin, insa poate fi facut si acasa. Principalul sau dezavantaj consta in ingredientele numeroase. Avantajul sta insa in modul foarte simplu de preparare.


Ingrediente pentru sos Worcestershire
 

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe mari, taiate in bucati mari
  • ½ cana pasta de tamarin
  • 2 linguri usturoi tocat
  • 2 linguri ghimbir tocat
  • 2 ardei iuti mexicani, fara seminte
  • ¼ cana ansoa taiate
  • ¼ cani sos de tomate
  • cuisoare
  • 2 linguri piper negru
  • ½ cana sirop de porumb cu caramel
  • 1 cana molasa
  • 3 cani otet alb
  • 1 cana bere neagra
  • ½ cana suc de portocale
  • 2 cani de apa
  • 1 lamaie taiata marunt
  • 1 lime, taiata marunt


Cum se prepara sosul Worcestershire
 

Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie. Soteaza ceapa, pentru a capata o culoare aurie. Adauga pasta de tamarin, usturoiul, ghimbirul si ardeii mexicani. Lasa totul la foc mediu 5 minute.

Adauga ansoa, pasta de tomate, cuisoarele, piperul, siropul de porumb, molasa, otetul alb, berea , sucul de portocale, apa, lamaie si lime.

Amesteca totul sa se omogenizeze si lasa pe foc pentru a ajunge la punctul de fierbere. Redu apoi flacara si lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand. Trebuie sa faci acest lucru 3 ore, pana cand sosul se intareste suficient incat sa ramana pe spatele unei linguri. Se transfera apoi sosul intr-o sticla si poate fi depozitat la frigider.

 

Cum se serveste sosul Worcestershire


Se serveste in diverse preparate.
 

  •   2010-10-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii